Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Rádiové peklo aneb co dělají moderátoři za mikrofonem

V 7:30 ten horor začne a trvá šest hodin. Po šesti hodinách mi krvácejí uši, do hlavy mám vykecanou další díru a pomalu se zacpanýma ušima zalézám pod stůl, kde tiše přežvykuji svoje boty. Je něco horšího než česká rádia?

Bohužel a bohudík jsem měla možnost vypozorovat jednolitý, nenápaditý a otravný rozvrh jednoho z našich nejznámějších rádií pouze během 14 dnů své každoroční brigády. Myslím, že to bohatě stačilo, protože není tak těžké si těch šest hodin zapamatovat - ranní svěží probuzení s úsměvem jako Joker a playlist nemožných písniček, polední cápek s občasnou zprávou, co přečetl někde na facebooku a příšerným playlistem, od dvanácti do bůhvíkolika dvě uhihňaný pipiny s žhavými drby ze světa showbusinessu a příšernej playlist.

Co se moderátorů týče, uvažuji, jak mohli vůbec vychodit jakýkoli typ školy, podle toho gramatického pekla, co slyším, a jestli jim denně píchají nějaké opiáty, aby to vypadalo, že jsou věčně zmaštění a mají dobrou náladu nebo mají ten dementní smích od přírody. Ale zkrátka všecičko je parádička a sluníčko svítí a je supráckej den hledat na pochybných webech "10 důvodů, proč je dobré mít sex každý den" a hihňat se u toho jako ve 13, hihihi. Do toho mají chlapi nějakou chytrou a veskrze chlapskou poznámku, po níž následuje další salva smíchu. Tak jsem se pobavili.

Ale neméně úsměvné jsou zprávy pro dnešní den! Svět se nepotřebuje topit ve smutku a žalu, a proto jsou tady naši experti na dobrou náladu, kteří nám dokážou i ty nejhorší teroristické útoky, živelné pohromy a atomové katastrofy přednést s úsměvem na rtech a v hlase. "Děti, v Perském zálivu se převrhl tanker a litry a litry ropy se vylily do moře, řekněte jupí!" Myslím, že dnešní veselé oznámení o teroristickém útoku v Bagdádu nic nepředčí. Ale jsou to samozřejmě důležité zprávy a co víc, můžeme na ně narazit zhruba každou hodinu a to nejen při poslouchání této rádiové relace, ale dokonce na Seznamu, což je ten nejspolehlivější zdroj pro naše světaznalé moderátory.

 Nicméně, každý ví, že rádio není jen moderátoři a smích, ačkoli to tvoří 80% obsahu. Zbylých 20% jsou reklamy a hudba. Ve větší míře to jsou reklamy.

Ty jsou zřejmě opravdu oblíbené, protože se objevují na scéně po každých třech písničkách a jednom či dvou frcích z úst moderátora. A trvají úměrně tomu, jak jsou otravné - čím otravnější, tím delší. A také samozřejmě platí, že čím uřvanější, tím účinnější. Nejsem si jistá, jak to platí na ostatní, ale na mě to tak působí, že mám chuť skočit po rádiu nebo společnost zmiňovanou v reklamě zapálit. Mezi nejslavnější patří Prasátko Pigy, Alza, PlaneoElectro a všemi oblíbený XXX Lutz. Tady to sice není o rádiu, ale o těch, kteří mají tyto zvěrstva na svědomí, ale proč si nepřisadit, ne?

Ale když tohle všechno přetrpíte, můžete si poslechnout výborný playlist složený z 20 písniček. Ani víc, ani míň, protože takový počet bohatě stačí, aby se otočily během dne tak desetkrát až patnáctkrát. Momentálně se v hitparádě drží interpreti s velice zajímavými, hlubokými a přehnaně náročnými songy (čti. dva akordy na kytaru a autotune) jako je například Jason Derulo s hitem Wiggle (velice mě mrzí, že u toho nemůžu sledovat celosvětově známý tanec twerk). Největším lákadlem v těchto tropických dnech jsou letní hity, kde můžete vždy zaslechnout slova jako "party", "summer", "get high" nebo "fuck school". Ve volném překladu to znamená, že v létě se může jedině válet u bazénu, chlemtat cubíčko (cuba libre, pro nezkušené) a pak jít zapařit do klubu, juhů. Ovšem nezapomíná se ani na české nadějné talenty, kteří přichází s vlnou těžkého rapu o životě a ztracené lásce. Neméně oblíbené jsou hity z roku 2000 a nakonec pro milovníky rocku jsou tady jednodenní příděly v podobě Green Day a Offspring, což je chvíle, kterou je potřeba si užít.

Ačkoli si tyto rockové kousky snažím vychutnat duší i tělem, nestačí to. A co víc - začínám si notovat i jiné známé hity a doslova se začínám těšit, co přinese odpolední dámská jízda, bude to určování velikosti penisu podle délky ruky nebo snad rozpoznání nevěry u partnera? Nemůžu se dočkat! Mějte pohodové a prosluněné odpoledne někde u bazénu s drinkem v ruce a laďte naše rádio, sluníčka! Tady Kateřina a její denní dávka postřehů!

Stay hater

Pozn.: Rádio bohužel nemůžu vypnout, nejsem v kanceláři sama.

Autor: Kateřina Časarová | čtvrtek 13.8.2015 15:00 | karma článku: 29,79 | přečteno: 1564x
  • Další články autora

Kateřina Časarová

Zrcátko

Hana Haně už nezbývalo moc času, sama si to uvědomovala, nic jiného však už ne. Ani bolest ne. Byla od všeho daleko, a že má kolem sebe svoji rodinu, vnímala jen letmo. Věděla, že s ní je manžel a obě dcery.

17.3.2023 v 10:22 | Karma: 11,79 | Přečteno: 413x | Diskuse| Osobní

Kateřina Časarová

Frnda jako věc veřejná

Co se tak dá říct o gynekologických prohlídkách? Přemýšlejte, co se vám vybaví ve spojitosti s nimi? Nezbytnost? Prevence? Stud? A asi tak dalších tisíc pocitů. Ale málokdy si řekne: "Kdo to sakra byl a proč mi koukal na čípek?"

2.1.2021 v 19:30 | Karma: 36,69 | Přečteno: 3194x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Časarová

Chci se jenom namazat

Jenom rychle skočit do drogerie, než mi zavřou, a popadnout ten krém na obličej, co vždycky. Nebo že bych vybočila ze svého kosmetického konzervatismu a vyzkoušela něco nového?

3.2.2019 v 22:54 | Karma: 14,37 | Přečteno: 633x | Diskuse| Osobní

Kateřina Časarová

Bezdětná máma

Mateřské sklony jsem v sobě měla odjakživa. Už tehdy, když moje starší sestra usnula na gauči, jsem ji přikrývala a následně budila, že si přece musí vyčistit zuby. A jindy jsem jí v šest ráno volala, proč jako není doma a kde je.

26.1.2019 v 0:12 | Karma: 22,07 | Přečteno: 1468x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Časarová

Salámova nehoda

Život je fakt pes. Hlavně když jste salám. To vás pak život může klidně i sežrat. Ale co se stalo mě, to je něco smutnějšího, než smrt kusu vepřovýho.

23.1.2019 v 19:00 | Karma: 6,89 | Přečteno: 247x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1591x
Proč psát? Protože je to lepší, než mluvit.

Seznam rubrik